Ε λ α ι ώ ν α ς

Η ΓΗ ΜΑΣ

7 5 σ τ ρ έ μ μ α τ α

…στη μαγευτική τοποθεσία Αμούρι Χαλαζονίου του Δήμου Τριφυλίας, με απέραντη θέα στο Ιόνιο, μόλις 3 χλμ από την πλατεία Φιλιατρών, φιλοξενούν 1491 ρίζες ελιάς.

soil-2-gabriel-jimenez-jin4W1HqgL4-unsplash

Η τοποθεσία του ελαιώνα είναι και το μεγάλο πλεονέκτημα της βιολογικής μας καλλιέργειας. ​

Στο Βόρειο και Ανατολικό κομμάτι του δεν συνορεύει με κανένα άλλο ελαιώνα, ούτε άλλου είδους καλλιέργεια. Βρίσκεται σε λόφο ύψους 150 μέτρων από την θάλασσα και περικλείεται από δασική βλάστηση που περιλαμβάνει στη μία πλευρά ποτάμι και στην άλλη ρέμα. Μόνο από τη Δυτική πλευρά του συνορεύει με άλλους ελαιώνες, όμως, αφαιρώντας το λάδι από τις 3 πρώτες σειρές ελαιοδένδρων, εξασφαλίζουμε ότι δεν μπορεί να υπάρξει επιμόλυνση των καρπών μας από τα όμορα κτήματα.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟΠΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ​

Μ α γ ι κ ό έ δ α φ ο ς , μ ο ν α δ ι κ ή π ο ι κ ι λ ί α ε λ ι ά ς

soil-2-gabriel-jimenez-jin4W1HqgL4-unsplash

"Συ δ’ ευτύχει, ω ελαία!
Αφθόνως τους καρπούς σου δίδε πάντα εις ημάς
και ’γω ευγνωμόνως πάλιν θέλει να σε υμνήσω!"

– Ανδρέας Κάλβος “Ωδαί”

ΖΩΗ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ

Έ ν α ς μ α γ ε υ τ ι κ ό ς κ ή π ο ς

image00009 - Έγινε επεξεργασία

As part of the agricultural industry, we fully depend on our surrounding, just as it depends on us. That’s why we grow our produce organically and sustainably. Over the past decades the carbon footprint of the winery has been positive, which is something we’re really proud of.

image00009 - Έγινε επεξεργασία

Ανάμεσα στις ελιές ξεπροβάλλουν δενδρύλλια οπωροφόρων που μας προσφέρουν τα δικά μας φρούτα. Πορτοκαλιές, λεμονιές, μανταρινιές, κουμ-κουάτ, λάιμ, συκιές, αχλαδιές, μουσμουλιές, ροδιές, κυδωνιές, αγριοφράουλες, καθώς και αρωματικά φυτά όπως ρίγανη, δυόσμος, μαϊντανός, μέντα, θρούμπι, μάραθος, δενδρολίβανο, λεβάντες.

Τα ζώα δίνουν τη δική τους νότα στο κτήμα: κάποια από τα ζώα που μας συντρόφευσαν μέχρι σήμερα ήταν κότες, κόκκορες, 3 αγελάδες, πάπιες, χήνες, φραγκόκοτες, παγώνια, σκυλιά και γάτες.

Το κτήμα φιλοξενεί επίσης αμπέλια τοπικών ποικιλιών και άλλων που θα μπορούσαν να ευδοκιμήσουν στο κλίμα της περιοχής, αλλά και δυο μποστάνια.

ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

Α γ α π ά μ ε τ η φ ύ σ η έ μ π ρ α κ τ α

Στο κτήμα μας δεν καλλιεργούμε μόνο τις ελιές, αλλά ζούμε μαζί τους. Κάθε μέρα. Ξυπνάμε καλωσορίζοντας τον ευεργετικό ήλιο, προσαρμοζόμαστε σε όλες τις εποχές και τις ιδιαιτερότητές τους, ακούμε τις ανάγκες των δέντρων μας, μιλάμε με τα ζώα, αλλά και στηρίζουμε έμπρακτα έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής.

Οι ανάγκες του κτήματος καλύπτονται πλήρως από την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών και ανεμογεννήτριας.

Η παραγωγή μας είναι βιολογική και ο χυμός της ελιάς γλυκός, γιατί η φύση μας τον προσφέρει με χαμόγελο.

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

Απευθείας από τον παραγωγό!​

Γευτείτε την αλήθεια της φύσης! Τώρα έχετε την ευκαιρία να απολαμβάνετε ένα βιολογικό παρθένο ελαιόλαδο απευθείας από τον παραγωγό, χωρίς μεσάζοντες, και με σιγουριά για την εξαιρετική ποιότητα και αγνή του προέλευση και διαδικασία παραγωγής.